Kandovaný pomaranč v tmavej 65 % čokoláde VEGAN, FAIRTRADE
zakúpením čokolády prispievate prostredníctvom programu 1 FOR CHANGE k zlepšeniu životných podmienok na Madagaskare a Ghane
-
Ochrana osobných údajov v zmysle smernice GDPR
-
Doprava a doručenie overenými dopravcami
-
Vrátenie objednávky vybavujeme do 14 dní.
Čokoláda je víťazom 2-hviezdičkového ocenenia Great Taste Award a sa vyrába na Madagaskare. Intenzívna chuť madagaskarskej 65 % tmavej čokolády je zvýraznená citrusovou chuťou kandovaného pomaranča. Táto tabuľka čokolády z madagaskarských kakaových bôbov a cukru má jasnú pomarančovú príchuť. Madagaskarské kakao je známe svojou ovocnou chuťou po červených bobuliach s citrusovými tónmi. Preto je pomaranč ideálnym doplnkom.
ZLOŽENIE: kakaová hmota, trstinový cukor, kakaové maslo, kandizovaná pomarančová kôra 5% (pomarančová kôra ,cukor,voda,glukóza, kyselina citrónová), emulgátor (slnečnicový lecitín), pomarančový esenciálny olej <1%. Minimálny obsah kakaovej sušiny: 65 %. Môže obsahovať stopy po orechoch a mlieku.
Net hmotnosť: 75 g Rozmery: 10,7 x 1,0 x 14,0 cm
Čokoláda značky MIA sa vyrába priamo na Madagaskare a v Ghane. Kakaové bôby pochádzajú z regiónu kde sa prirodzene vyskytujú a dorába sa z nich kvalitné kakao. Spoločnosť MIA vyrába čokoládu spôsobom bear-to-bar, čo značí od pestovania kakaovníkov, cez zber, fermentáciu, sušenie, praženie, mletie kakaových bôbov až po konšovanie a balenie hotových čokolád. Všetko prebieha na Madagaskare. Takto sa má vyrábať lokálna, originálna čokoláda v krajine kde rastú suroviny na jej výrobu. FAIRTRADE a PRIAMA POMOC pre miestnych ľudí.
Afrika produkuje 70 % kakaa na svete, ale menej ako 1 % hotovej čokolády. Táto nespravodlivosť bola inšpiráciou zakladateľov značky MIA k výrobe čokolády s pridanou hodnotou - vyrobené v Afrike, od kakaového bôbu až po čokoládu. To, čo začalo ako nápad, je teraz myšlienkou, ktorú zdieľajú priatelia, rodina a zákazníci na celom svete - vyrábať lahodnú čokoládu, ktorá zlepšuje život v Afrike.
Spoločnosť MIA programom 1 FOR CHANGE venuje 1 % zo všetkých predajov MIA čokolády na rozvojové projekty v Afrike s cieľom pomôcť chrániť miestne ohrozené druhy živočíchov, vytvoriť zdravšie životné prostredie alebo zlepšiť životné a sociálne podmienky komunity.
Príbeh spoločnosti MIA si môžete prečítať tu.
Aj vy môžete prispieť kúpou čokolády k ochrane životného prostredia, ochrane ohrozených druhov a k zlepšeniu sociálneho postavenia a životných podmienok obyvateľstva Madagaskaru a Ghany.
Krajina pôvodu:
Dátový hárok
Priemerné nutričné hodnoty | na 100 g |
---|---|
Energetická hodnota | 2054kJ / 491kcal |
Tuky | 25.2 g |
z toho nasýtené mastné kyseliny | 15.1 g |
Sacharidy | 56.2 g |
z toho cukry | 35.1 g |
Bielkoviny | 6.6 g |
Soľ | 0,01 g |
Rozmery | 10,7 x 1,0 x 11,4 cm |
Hmotnosť | 75 g |