MENAKAO CHOCOLAT, Madagaskar
Kakaové bôby z organických plantáží v údolí rieky Sambirano - to je prvotriedna, chuťovo bohatá surovina, ktorá sa používa na prípravu čokolád Menakao v malej rodinnej madagaskarskej čokoládovni Cinagra. Vrchný čokolatiér (a majiteľ čokoládovne) Shaheen Cassam CHENAY sa svojmu remeslu učil u majstra v odbore Francois Pralus. Nutné dodať, že poctivo. Odkiaľ názov Menakao? Mena znamená po malgašsky červená farba.
Červená ako farba kakaa, červená ako farba pôdy, farba rieky Sambirano, odkiaľ kakaovníky pochádzajú. Kakaové bôby vynikajúcej kvality pestované podľa zásady "encadrement paysannal". Čo znamená, že sa postupuje podľa zásady dopestovať čo najkvalitnejšie kakaové bôby.
Tablička čokolády vrátane jej obalu je naozaj nádherná. S tvorbou tohto radu čokolád pomáhala, nám už známa Chloe Doutre Roussel (El Ceibo) , ako konzultant na zloženie (recepty) čokolád a balenie čokolády. A môžeme konštatovať, že odviedla naozaj vynikajúcu prácu. Táto čokoláda je absolútnou novinkou na našom trhu a môžete ju nakúpiť len u nás.