Africká misia MIA - Made in Africa
- 07 Mar, 2024
- Home , Čokoláda
- 0 Komentáre

Zakladatelia značky MIA žili v Afrike viac ako 7 rokov. Základom pre založenie firmy bola myšlienka vyrábať autentickú vysoko kvalitnú čokoládu prostredníctvom ktorej by pomohli africkej komunite zlepšiť sociálne podmienky. Afrika produkuje 70 % kakaa na svete, ale menej ako 1 % hotovej čokolády. Táto nespravodlivosť bola inšpiráciou k výrobe čokolády značky MIA s pridanou hodnotou - vyrobené v Afrike, od začiatku až do konca. To, čo začalo ako nápad, je teraz myšlienkou, ktorú zdieľajú priatelia, rodina a zákazníci na celom svete: vyrábať lahodnú čokoládu, ktorá zlepšuje život v Afrike.
Každý produkt MIA je kompletne vytvorený komunitami v Afrike. To sa nedá povedať o 99 % produktov na trhu s čokoládou, ktoré sa vyrábajú ďaleko od zdroja kakaa, čo má nepriaznivý dopad na farmy produkujúce kakaové bôby. Výrobou čokolády od bôbov až po tabuľku čokolády v Afrike vytvára MIA oveľa vä
čšiu hodnotu ako export surových kakaových bôbov. Spolupracujú so spoločnosťou Proudly Made in Africa, aby zaistili, že sa využívajú suroviny a materiály z miestnych zdrojov. Prístup MIA podporuje vytváranie kvalifikovaných pracovných miest – od výroby čokolády cez tlač až po odvetvie služieb – na kontinente, kde jeden príjem dokáže uživiť celú rodinu.
Spoluzakladateľ MIA Brett Beach hovorí: „Afrika a jej ľudia predstavujú 12 % svetovej populácie, ale len 2 % svetového obchodu. Je tu obrovská priepasť, ktorú vytvárajú mnohé globálne nespravodlivosti. Platiť farmárom spravodlivú cenu je dôležité a ísť ďalej vo výrobe produktov na miestnej úrovni je pre krajiny spôsob, ako zmeniť nerovnováhu obchodu a pomôcť komunitám, aby si pomohli sami.”
V komunitách v Afrike môže aj málo znamenať dlhú cestu. Preto bol vytvorený program 1 for Change: vlastný program vplyvu, ktorý venuje 1 % všetkých predajov MIA čokolády na rozvojové projekty v Afrike s cieľom pomôcť chrániť miestne ohrozené druhy živočíchov, vytvoriť zdravšie životné prostredie alebo zlepšiť živobytie komunity. Na Madagaskare, program MIA kompenzuje emisie CO2 výsadbou stromov v národnom parku, aby sa rozšírili biotopy lemurov a aktívne zapája miestne komunity do ochrany svojich vzácnych lesov.
Vzdelávací fond pre dievčatá pomáha zraniteľným študentkám realizovať ich akademický potenciál poskytovaním štipendia, ktoré pokrýva školné, školský obed a zdravotnú starostlivosť.
V Ghane program 1 for Change podporil vývoj webovej stránky pre dodávateľa kakaa, spoločnosť ABOCFA, s cieľom zlepšiť ich digitálne povedomie a online dosah. Sponzorovali tiež učebný plán No Hunger pre študentov v oblasti Greater Accra vzdelávaním o potravinovej bezpečnosti.
Práca tímu tvorcov značky MIA v Afrike podporila osem cieľov trvalo udržateľného rozvoja Organizácie Spojených národov, čo dokazuje, že ziskové podnikanie môže byť tiež prostriedkom pozitívnej zmeny na najchudobnejšom kontinente sveta.
MIA je o spolupráci s najlepšími podnikateľmi v Afrike. Tieto ženy a muži sú kľúčom k splneniu sľubu našej značky: vyrábať úžasnú čokoládu, ktorá súčasne prináša pozitívne zmeny do spoločnosti. Tímy na Madagaskare a Ghane kontrolujú celý proces výroby čokolády – od praženia, lúskania a mletia až po temperovanie a balenie. Týmto spôsobom zabezpečuje MIA prémiovú kvalitu a jedinečné chute každej tabuľky čokolády.
Vďaka výnimočnému kakau a odbornej výrobe čokolády na Madagaskare a Ghane získala MIA 5 ocenení Great Taste Awards od Guild of Fine Foods v Londýne.
0 Komentáre